Home » Over Tubefix » Wat is Tubefix ?

Wat is Tubefix ?

muur-buizen-tubefix
Tubefix® is een dichtingskit voor het waterdicht afkitten van alle doorvoeren zoals gas, water, elektriciteit, hoogspanning, kabel-TV, telefonie, mazout, enz, tussen de wachtbuis of het beton en de leiding(en) of kabel(s). Tubefix® heeft een uitzonderlijke hechting, elasticiteit, temperatuursbestendigheid en waterdichtheid tot -40 °C / 95°C (30 min. tot 155°C) en ook weerstaat het aan trillingen en het is overschilderbaar, siliconenvrij, zuurvrij, schimmel- en bacteriewerend, U.V. bestendig en duurzaam.

Buisdoorvoer waterdicht maken

tubefix-doorvoeren-dichtingskitDoorvoeren van gas, water, elektriciteit, hoogspanning, kabel-TV, telefonie, mazout, enz. doorheen kelderwanden dichten blijkt voor velen een moeilijke klus. Men onderschat nog steeds de waterdruk van het oppervlaktewater of een verzadigde maaiveldzone in natte periodes. Dit zowel in de winter als in de zomer (wolkbreuk). Afdichten van nutsvoorzieningen moet geen moeilijke klus zijn.

rubberen-flensZelfs rubberen flenzen die een perfecte sluiting zouden moeten geven blijken toch nog niet altijd een voldoende waterdichtheid te kunnen garanderen op langere termijn (thermische zettingen van de leidingen).

aangetaste-muur-water-kelderSoms worden er zelfs drastische maatregelen genomen om dergelijke doorvoeren toch nog waterdicht te krijgen. Zoals je kan zien op de foto hiernaast krijgt men deze doorvoeren nog niet dicht door er beton over te storten. Het is dan jammer dat men na een fikse regenbui moet vaststellen dat alle geleverde inspanningen niet veel uitgehaald hebben. Dan hebben we het nog niet gehad over de kostprijs hiervan.

aanbrengen-tubefix

Nochtans bestaat er nu een eenvoudige oplossing voor. Men kan elke doorvoer 100 % “dichtlijmen” met een speciaal hiervoor geformuleerde dichtingskit Tubefix®. Aanbrengen op een gereinigde en droge ondergrond en in vorm brengen met de bijgeleverde spatel. Indien mogelijk aan beide zijde van de kelderwand aanbrengen. Aanbrengen in ruwbouwfase is het eenvoudigste, het duurzaamste en het goedkoopste. Ook elke bestaande doorvoer kan met de Tubefix® perfect afgewerkt worden. Iedereen kan het plaatsen. 100 % waterdicht, duurzaam, temperatuursbestendig, vangt thermische zettingen op, uitzonderlijke hechting, trillingsbestendig, enz.

Reacties zijn gesloten.